Met ingang van 2014 is het Klauterbrevet geïntroduceerd. Het Klauterbrevet is een uniek brevet op het gebied van hardlopen. Voor het Klauterbrevet zijn er meerdere speciaal geselecteerde hardloopevenementen die allen een parcours kennen met flink wat hoogteverschil.

Omtrent het Klauterbrevet willen wij graag op de navolgende wetenswaardigheden wijzen:

  • Vermeld bij aanvraag altijd uw postcode en huisnummer.
  • Ingeval de afhandeling van de aanvraag te lang duurt, neem dan even contact op met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Raadpleeg vooraf nog wel even de desbetreffende website. Bij sommige in het Klauterbrevet opgenomen evenementen/lopen kan uitsluitend worden deelgenomen bij voorinschrijving. 
  • De eerste loop waaraan wordt deelgenomen is tevens het moment waarop de termijn van 3 jaar ingaat.

Procedure:

Direct na ontvangst van het inschrijfgeld worden controlekaart plus programma aan aanvrager verzonden. Op de toegezonden stempelkaart dienen het vereiste aantal lopen te worden afgetekend/afgestempeld. Zodra daaraan is voldaan, wordt deze controle/stempelkaart verzonden naar het adres van het N.K.C. Dit adres is aan te vragen door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De controlekaart wordt vervolgens gecontroleerd. Bij het juist bevinden van deze kaart, wordt direct daarna het Klauterbrevet in orde gemaakt. Op het Klauterbrevet wordt een uniek volgnummer, naam van degene die het behaalt en de datum waarop het Klauterbrevet wordt aangemaakt, vermeld. Deze wordt, voorzien van genoemde gegevens, naar desbetreffende persoon verzonden.